Zorg na de uitvaart
Na de uitvaart kunnen er verschillende behoeften ontstaan.
“Het later
Ik mis je meer dan
ik ooit had verwacht”.
- Johanna Kruit
Ook na de uitvaart ben ik er voor u
Vaak komt er in de periode na de uitvaart veel op u af. Een ontmoeting kan dan fijn zijn, om na te praten of antwoorden te vinden op vragen die nog spelen. U kunt erop rekenen dat ik ook dan voor u klaarsta, om te luisteren en te ondersteunen.
Nabestaandendesk
Na het overlijden van een dierbare komt er veel op u af: de uitvaart, de erfenis, de woning, belastingen, en het opzeggen van verzekeringen en abonnementen. De Nabestaandendesk is ontwikkeld om deze nalatenschap zo eenvoudig mogelijk af te wikkelen. Rooshert biedt u de mogelijkheid voor een account bij Nabestaandendesk aan en richt een persoonlijk dossier voor u in. U beantwoordt enkele vragen in het dossier, en Nabestaandendesk begeleidt u verder door het afwikkelingsproces.
Dankkaartjes
Sommige mensen vinden het prettig om enkele weken na de uitvaart dankkaartjes te versturen. Dit is uiteraard vrijblijvend. Als u hierbij hulp nodig heeft, ben ik er om u te ondersteunen.

Grafmonumenten, asbestemming en urnen
Er is geen haast bij het (laten) maken van een grafbedekking, monument of urn. U mag de tijd nemen die u nodig heeft. Het kan een waardevol onderdeel van uw rouwverwerking zijn om een speciaal moment te nemen voor bijvoorbeeld het ophalen van de as bij het crematorium, het verstrooien van de as met een kleine groep intimi of het bezoeken van het graf nadat het monument is geplaatst.
Mogelijkheden voor asbestemming
Na de crematie zijn er verschillende manieren om de as van uw dierbare te bewaren of verstrooien:
As verstrooiing: U kunt de as verstrooien op een speciale plek die voor u betekenisvol is, zoals het strand, de zee, een bos, een rivier, of uw eigen tuin.
Urn: De as kan worden bewaard in een urn, die op verschillende plekken kan worden geplaatst. Dit kan een begraafplaats zijn, een speciaal herdenkingsmonument, of thuis.
Het plaatsen van een grafsteen
Het plaatsen van een grafsteen is een belangrijk onderdeel van het rouwproces. Deze blijvende herinnering biedt nabestaanden een plek om te herdenken en te reflecteren.
Bij het kiezen van een grafsteen zijn er veel opties, zoals materiaal, vorm en inscriptie. Elke begraafplaats hanteert eigen regels voor de plaatsing, dus het is goed om dit vooraf te controleren. Vaak wordt een grafsteen enkele maanden na de begrafenis geplaatst om de grond te laten zetten.
Grafstenen op een Natuurbegraafplaats
Bij natuurbegraafplaatsen gelden vaak andere regels. Hier wordt meestal geen traditionele grafsteen geplaatst, maar kunt u kiezen voor een natuurlijker gedenkteken, zoals een houten schijf of een eenvoudige zwerfkei. Het doel is om de natuurlijke omgeving zoveel mogelijk te behouden.
Voor specifieke vragen kunt u contact opnemen met de beheerder van de begraafplaats of een gespecialiseerd steenhouwersbedrijf.
