Crematie Amsterdam
Voor cremeren in Amsterdam zijn er veel mogelijkheden. De Amsterdamse crematoria zijn er in alle delen van de stad. De grootste Amsterdamse uitvaartlocaties zijn Zorgvlied in Amsterdam Zuid (eigenlijk Amstelveen) en De Nieuwe Ooster in Amsterdam Oost en in Amsterdam West is uitvaartpark Westgaarde. In Amsterdam Noord is (begraafplaats en) crematorium De Nieuwe noorder.
Crematie onderneming Amsterdam met jarenlange ervaring
Rooshert is een crematie onderneming Amsterdam met jarenlange ervaring. Binnen ons bedrijf vinden wij het erg belangrijk om goed naar de wensen van u en die van uw dierbaren te luisteren. Zo werken wij flexibel en organiseren wij zowel traditionele als moderne uitvaarten. Uiteraard staan wij niet alleen open voor bekende of nieuwe gebruiken en rituelen, maar ook voor uw eigen inbreng of tradities uit uw land of cultuur. Tot slot bieden wij u de optie om te kiezen voor een groene uitvaart. Hierbij kiezen we voor milieuvriendelijke alternatieven voor bijvoorbeeld de rouwkaart en het rouwvervoer, en kunnen we onder andere biologische bloemen en hapjes en drankjes verzorgen.
Cremeren
Een plek om naar toe te gaan kan ook na crematie ontstaan. De as kan verstrooid worden op een plek waar een speciale band mee is: bijvoorbeeld het strand, de zee, een bos, een rivier, de eigen tuin. Ook kan de as in een urn bewaard worden en voor die urn zijn ook talloze begraaf- of bewaarplekken te bedenken, en daarmee ontstaat de plek om naar toe te kunnen gaan vanzelf.
Cremeren is in principe goedkoper dan begraven.
Kleding crematie: Wat trekt u aan?
Wat moet ik aan naar de uitvaart? Daarover leest u hier meer.
Een goedkope crematie
Een mogelijkheid om de uitvaartkosten laag te houden is kiezen voor het uitzwaaien van de overledene vanaf bijvoorbeeld het woonhuis. U heeft thuis een kleine bijeenkomst gehouden rondom de overledene en deze wordt daarna door een rouwauto naar het crematorium gebracht. Hiervoor zijn bij de meeste crematoria speciale tarieven. De kosten zijn dan gemiddeld 600 euro.
Hoe lang duurt een crematie?
De duur van een crematie is afhankelijk van het gewicht van de overledene maar gemiddeld duurt het crematieproces tussen de 75 en 90 minuten.
Mag je zonder kist gecremeerd worden?
Ja de overledene hoeft niet in een kist te liggen tijdens de crematie. Wel moet het lichaam omhuld zijn bij zowel begraven als cremeren. Dit mag ook een wade zijn, of een doek. En de overledene moet op een plank liggen die glad is aan de onderkant omdat de invoeren in de oven anders niet gaat.
Het gebruik van een kist is echter duurzamer omdat het hout het verbrandingsproces versnelt en dus is er minder energie nodig als de overledene in een houten kist wordt gecremeerd.
Worden mensen wel eens samen gecremeerd?
Nee dat is wettelijk niet toegestaan.
Waarom worden pacemakers verwijderd voor crematie?
Pacemakers zouden schade aan kunnen richten aan de oven omdat de batterijen kunnen exploderen.
Waar blijven de materialen die niet verbranden zoals goud (vullingen) en chirurgisch staal
(protheses)? Deze materialen worden verzameld en verkocht. De opbrengsten gaan naar goede doelen. Dit geschiedt via de Landelijke Vereniging van Crematoria.
Mag ik er bij zijn als de kist in de oven gaat?
Bij de meeste crematoria mag dit. Dit moet van te voren aangevraagd worden op het moment dat de crematie wordt vastgelegd. Er is een beperking aan het aantal mensen dat hierbij aanwezig mag zijn. Is per crematorium verschillend.
Mag ik iets meegeven aan mijn geliefde in de kist?
U mag zeker iets meegeven met uw geliefde. Let u er wel op dat het geen milieu-onvriendelijke materialen zijn en/of dingen met glas of batterijen.